Charity

Donatii si alte activitati

      

Galerie foto

Sarbatoare

Marturie - Romeo Papp

Intalnire cu Dumnezeu pe stadionul din Marghita-Romeo Papp

M-am nascut intr-o familie de 8 copii,  mama mea fiind credincioasa, iar tatal meu alcoolic. Am avut marele har sa vad un crestin autentic in persoana mamei mele. In general, am fost un copil bun pana la perioada adolescentei.

Atunci,  m-am vazut luat deodata de val, prins in niste anturaje dubioase si cercuri de tineri de la care nu am putut sa invat nimic bun. In familia noastra certurile si scandalurile nu mai conteneau, din pricina tatalui meu, care mereu era beat. In aceasta situatie, abia asteptam sa scap din atmosfera de iad, dar nimerisem din lac in put. Nu am cautat  locul potrivit si nu am gasit pacea si linistea de care aveam atata nevoie!!! Cautam sa ma refugiez si sa fug de realitatea din casa noastra, dar parca tot mai mare era bezna si negura in care ma afundam,

Pe la 16-17 ani aveam sa experimentez miracolul schimbarii. Pacea profunda a sufletului, schimbarea vietii, gasirea scopului existential, directia corecta si morala sanatoasa aveam sa le experimentez in 1991-1992, cand cu ocazia marii treziri spirituale de dupa bezna comunismului, din pura curiozitate, zic eu, am decis sa merg si sa vad ce se intampla pe stadionul din Marghita. Am auzit  de la mama si am vazut afise peste tot prin oras, cum se obisnuia la vremea aceea: Mare Evanghelizare la Stadion cu D-na Joni Eareckson Tada, Luis Pallau si cantareti fratii Groza din SUA. Nu aveam sa stiu ca pe acel stadion voi vedea o femeie imobilizata intr-un scaun cu rotile, care imi va vorbi despre speranta, credinta, perseverenta, lucru care m-a emotionat profund!!! Fusesem atins de Domnul!!  In consecinta, am iesit primul pe stadion la chemarea facuta si dupa mine puhoi de oameni.  Atunci, pe acel stadion, s-a schimbat gustul tigarii,  pasiunile tineretii care erau slavite si ridicate la rang de virtute se transformasera in praf si cenusa.  Si toate acestea fara centre de dezintoxicare, fara mers la psihologi: la clipeala ochilor !!


 Acea frumoasa si dumnezeiasca experienta avea sa ma ajute enorm, dupa ce si eu la varsta de 35 de ani am ajuns intr-un carucior cu rotile. Exista viata dincolo de handicap si neputinta !!!

 

 

Acum, in a doua parte a acestei scurte relatari despre miracolul schimbarii, care din punctul meu de vedere e cel mai mare miracol, as dori sa remarc importanta capitala a implicarii lui Joni in ajutorarea persoanelor cu nevoi speciale. Ceea ce recomand si vad de un real folos, este implicarea cat mai consistenta si integrarea persoanelor cu dizabilitati in lucrari de misiune, evanghelizare, deoarece, acesti oameni speciali au putere de sensibilizare, iar Cuvantul poate  sa ajunga acolo unde in alte circumstante ar ajunge mai greu sau chiar deloc. In final, nu pot sa nu constat cu cata putere lucreaza Domnul Isus prin acesti oameni si cate lucruri bune se pot face cu ei. Dumnezeu sa binecuvinteze Asociatia Caritatea si pe toti cei ce pun umarul la Carul EVANGHELIEI!

Hits: 500

Linkuri Sociale

Adresele Caritatii

Adresa Postala
Mircea Eliade,nr 22,400364,

Cluj-Napoca,Cluj,Romania

Adresa fizica
Nichita Stanescu Street,no3,Cluj-Napoca,Cluj,Romania

Telefon & Fax

Informatii generale :+40 264 438050
Birou:+40 264 438050
Fax: +40 264 438050