Charity

Donatii si alte activitati

      

Galerie foto

Sarbatoare

O oaza in pustiu

 

 

         Viata noastra in lume se aseamana cu trecerea Israelitilor prin pustie, spre tara promisa, spre Canaan. In acest drum ei au intalnit tinuturi fara apa, locuri salbatice, pline de urlete sau locuri pline de primejdii datorate serpilor veninosi. Dar, in toata aceasta calatorie, Dumnezeu i-a calauzit, intervenind in mod miraculos, pentru ca arsita pustiei si primejdiile sa fie indepartate. Astfel, in mijlocul pustiei El a creat o oaza binecuvantata, dandu-le apa din stanca, paine din cer, rezolvand problema serpilor veninosi, purtandu-i pe aripi ca si vulturul pe puii lui. 

         Acelasi lucru se intampla astazi, in vietile noastre, in fiecare zi de vineri din saptamana, la intalnirile de la Asociatia Caritatea, unde, oameni cu deficiente vizibile sau mai putin vizibile, se intalnesc pentru partasie unii cu altii si cu Creatorul lor. Dupa o saptamana de asteptare pentru cei care sunt in carucioare si nu ies din casa, de istovire pentru cei care se pot deplasa, dar greu, de framantari datorate lipsurilor si neajunsurilor cu care se confrunta acesti oameni marginalizati de societate, intalnirea de vineri aduce liniste, mangaiere, speranta si, in limita posibilitatilor materiale si financiare, rezolvarea unora dintre multele probleme de aceasta natura. 

         Totul incepe prin a-L lauda pe Creatorul nostru prin cantare, lauda care are menirea sa ne deschida sufletele pentru partasie. Urmeaza apoi momentul in care fiecare are prilejul sa-si spuna problemele cu care se confrunta, bucuriile pe care le are in suflet sau dorintele care il poarta, moment foarte important pentru fiecare dintre noi. E momentul in care simtim ca suntem o familie, ca pe celalalt il intereseaza sau chiar il doare problema noastra, ca nu suntem singuri si abandonati de toti, lucru care duce la unirea noastra, la sudarea legaturilor dintre noi si la bucuria si frumusetea pe care o da aceasta traire in unitate. 

         Chiar daca problemele unora sunt foarte grele, noi nu ii descurajam. Le ducem inaintea Stapanului nostru prin rugaciune, moment in care ne linistim si suntem intariti. Momentul inchinarii este la fel de important, pentru ca din partasia cu Creatorul nostru, rezulta energia, puterea si vointa de care avem nevoie ca sa putem face fata calatoriei prin pustiul vietii. 

         Dupa inchinare si rugaciune, cu inimile deschise, suntem gata sa ascultam sfaturile, promisiunile si principiile de viata pe care ni le da Dumnezeu prin Scriptura. Aprofundarea adevarurilor despre lume si viata, despre suferinta si rasplata, despre iubire si credinta si a altor adevaruri, prin studierea temeinica a acestora, in lumina Cuvantului lui Dumnezeu, ne aduce in suflete speranta, fericire, mangaiere si tot ce ne trebuie in aceasta lume plina de durere. 

         Ajunsi la finalul intalnirii noastre, stiind ca in fata ne sta o alta saptamana grea, plini de curaj si speranta, ne incredintam in mana Ziditorului nostru si-I multumim pentru oaza de verdeata din pustia arsa a lumii. 

Sandu Dornea

        

          "In ziua fericirii, fii fericit, si in ziua nenorocirii, gandeste-te ca Dumnezeu a facut si pe una si pe cealalta, pentru ca omul sa nu mai poata sti nimic din ce va fi dupa el."  Ecleziastul 7:14

Hits: 1056

Linkuri Sociale

Adresele Caritatii

Adresa Postala
Mircea Eliade,nr 22,400364,

Cluj-Napoca,Cluj,Romania

Adresa fizica
Nichita Stanescu Street,no3,Cluj-Napoca,Cluj,Romania

Telefon & Fax

Informatii generale :+40 264 438050
Birou:+40 264 438050
Fax: +40 264 438050